Canon Bellen


Hoe fout 5B00 in Canon printer op te lossen?

 

Als u een Canon inkjet printer uit de G1000-, G3000- of G4000-serie bezit, moet u twee oranje en gele lampjes op uw printer zijn tegengekomen die 7 keer afwisselend knipperen voordat er een foutcode wordt weergegeven. Printers zijn behoorlijk complexe hardware; als er iets misgaat, is er geen duidelijke oplossing. De 5B00-fout op Canon printers is zo'n probleem dat consumenten al lange tijd problemen bezorgt. Veel Canon printer gebruikers worden met deze fout geconfronteerd, waardoor het werk wordt vastgehouden.

 

De 5B00 fouten lijken van invloed te zijn op vrijwel alle modellen van Canon en het hele bericht is als volgt: Ondersteunings code: 5B00 Er is een afdrukfout opgetreden. Raadpleeg de handleiding en maak een afspraak met het service centrum. Wanneer deze fout zich voordoet en u vanwege het probleem niet kunt scannen of afdrukken, moet u contact opnemen met de ondersteuning van Canon voor assistentie.

 

Waarom krijg je fout 5B00 in je Canon printer?

 

Er zijn meerdere redenen waarom u de fout 5B00 in uw Canon printer kunt krijgen:

• Inkt lekkage: als u een defecte cartridge hebt geinstalleerd, is de fout waarschijnlijk veroorzaakt door een lekkage van inkt.

• Verzadigde inkt absorberende kussentjes: de fout 5B00 op Canon printers verschijnt wanneer de inkt absorberende kussentjes verzadigd raken wanneer er na verloop van tijd extra inkt wordt verwijderd.

• De Waste Ink Counter (WIC) heeft zijn capaciteit bereikt: wanneer de WIC zijn maximale capaciteit bereikt, wordt het gebruik van de Canon printer een uitdaging.

 

Ongeacht het probleem of de reden waarmee u wordt geconfronteerd, hulp zoeken bij het Canon ondersteunings nummer zal u helpen real-time hulp te krijgen en de printer gemakkelijk te gebruiken.

 

Hoe de Canon 5B00-fout op te lossen?

 

Hier zijn een paar stappen waarmee u de Canon 5B00 fout in de printer kunt oplossen

 

De afvalinktteller resetten

 

• Schakel uw printer uit.

• Vervolgens moet u de Stop knop ingedrukt houden; tegelijkertijd moet u de aan/uit-knop ingedrukt houden zodat de printer wordt ingeschakeld.

• Aangezien u de aan/uit knop ingedrukt houdt, drukt u 5 keer op de stop knop zodat de printer in de service modus gaat.

• Druk nu driemaal op de stopknop en eenmaal op de aan/uit-knop om de service pagina af te drukken.

• Als u klaar bent, drukt u 5 keer op de stop knop en vervolgens nog een laatste keer op de aan/uit-knop.

• Schakel na voltooiing van dit proces de printer een paar minuten uit en schakel hem vervolgens weer in. U kunt nu controleren of de printer goed werkt.

 

Als de bovengenoemde stappen niet het gewenste resultaat opleveren, bellen Canon Nederland ondersteunings nummer van Canon dat op hun officiele site of in de handleiding wordt vermeld.

 

 

Gerelateerde Links

Hoe Canon printer verbinden met wifi?

 

 

Originele bron